Kenmerken
  • Vraagprijs:
    € 595.000,-
  • Soort woonhuis:
    eengezinswoning, tussenwoning
  • Status:
    verkocht
  • Bouw
  • Bouwjaar:
    2002
  • Woonoppervlakte:
    167 m²
  • Perceeloppervlakte:
    165 m²
  • Inhoud:
    540 m³
  • Zilvermos 26, HOUTEN

    Op zoek naar een uitgebouwde woning (167m2) met een heerlijk ruime woonkamer, 4 grote slaapkamers, een moderne afwerking, een keuken met veel inbouwapparatuur, een badkamer o.a. met ligbad, uitzicht op groen, veel buitenruimte en fraai lichtinval? Kom dan gerust kijken bij deze zeer goed onderhouden en netjes bewoonde 5 kamerwoning in Het Mos, Houten-zuid.

    De woning is sinds 2016 grotendeels gemoderniseerd: de keuken is vernieuwd, alle binnendeuren zijn vervangen door een luxe versie (beneden 2016, boven 2021), het toilet is vervangen, het plafond van de woonkamer en de badkamer zijn gestuukt en er is nieuw laminaat op de verdiepingen aangebracht (2021). De kozijnen zijn in 2022 aan de buitenzijde geschilderd. In 2021 is in de achtertuin een serre aangebracht, deze is voorzien van sfeerverlichting en een onderliggend elektrisch bedienbare zonnescherm (met luifel). De serre kan door de schuifdeuren ook geheel worden afgesloten. In 2021 zijn ook in de ouderslaapkamer openslaande deuren aangebracht waardoor een groot terras aanbrengen mogelijk is op het dak van de uitbouw.

    Voor de woning is Energielabel A+ afgegeven. Uiteraard zijn de ramen grotendeels voorzien van HR++ beglazing en er is muur-vloer en dakisolatie aanwezig. De woningen in de wijk worden verwarmd door aardwarmte via warmtepompen. Het verwarmingssysteem en de vloerverwarming zorgen er voor dat je erg comfortabel woont in dit huis omdat de woning vrijwel een constante temperatuur heeft. In de zomer wordt het huis lekker gekoeld en in de winter aangenaam verwarmd.

    De woning is gelegen aan de rand van de wijk Het Mos en vanuit de woning kijk je leuk weg richting het buitengebied van Houten. Op loopafstand zijn diverse scholen en het winkelcentrum is op 5 minuten fietsen gelegen. De wijk grenst ook aan De Rietplas, een recreatieplas met park, aangelegde stranden, speelruimte, vissteigers en natuurzones. Houten heeft een uitstekende treinverbinding richting Utrecht en Den Bosch. Via de rondweg zijn de A12 en de A 27 goed bereikbaar. Utrecht Science Park en het centrum van Houten en Utrecht liggen op fietsafstand. Naast alle hiervoor genoemde voordelen maken het kindvriendelijke karakter en de gratis parkeergelegenheid de wijk een zeer geliefde woonomgeving.

    Indeling
    begane grond
    Entree, hal gang met toilet, meterkast, trapopgang en toegang tot de woonkamer. Het eerste wat in de woonkamer opvalt is de ruimte. De sfeervolle en uitgebouwde woonkamer (ca 47 m2) heeft een brede schuifpui naar de tuin en is net als de hal en de keuken voorzien van een fraaie plavuizen vloer en gestuukte wanden en plafond. De woonkamer heeft uiteraard genoeg ruimte voor een goede zithoek en een grote eettafel. De half open keuken (10 m2) is gelegen aan de voorzijde en deze is voorzien van een modern keukenblok (2016) met veel (inbouw) apparatuur, zoals een inductiekookplaat, een afzuigschouw, een Quooker, een vaatwasser, een oven, een combimagnetron en een koel-/vriezer combinatie. De grote raampartijen zorgen voor veel lichtinval en de trapkast geeft de begane grond veel bergruimte.

    eerste verdieping:
    De ruime overloop geeft toegang tot de vertrekken. De verdieping telt 2 grote slaapkamers (ca 23 m2 en ca 16m2). De nette badkamer is voorzien van een ligbad, een douchehoek, een tweede toilet, een dubbele wastafel met meubel en een handdoekradiator. De overloop en beide slaapkamers zijn voorzien van strakke wand- en vloerafwerking.

    tweede verdieping:
    De tweede verdieping heeft dezelfde indeling als de eerste verdieping. Deze verdieping telt dus ook weer 2 grote slaapkamers (ca 23 m2 en ca 16m2). In de technische ruimte heb je bergruimte en zijn de wasapparatuur, de duurzame warmtepomp en de WTW unit netjes weggewerkt. De overloop en beide slaapkamers zijn ook voorzien van strakke wand- en vloerafwerking. Vanuit de slaapkamers aan de voorzijde kijk je leuk weg richting het buitengebied met boomgaarden en weilanden.

    Tuin
    De woning heeft een ruime voortuin waardoor je in de woning voldoende privacy hebt. In de achtertuin (60 m2) heb je ook veel privacy. De tuin is gelegen op het westen waardoor je, vanwege de diepte en de ligging van de tuin, een groot deel van de dag kan kiezen of je gaat zitten in een zonnig- of schaduwrijk plekje. De woning heeft een stenen berging die ook via de achterom bereikbaar is. De serre zorgt ervoor dat je vroeg in de lente en laat in de herfst ook lekker buiten kunt zitten.

    Het betreft hier een ruime en prettige woning met veel buitenruimte op een leuke plek in Houten, met winkels op loopafstand, de recreatieplas om de hoek en groen voor de deur, die absoluut het bezichtigen waard is.

    Maten:
    Hal : 3.70 x 2.40 (breedte deels 1.30 m)
    Woonkamer : 9.00 x 5.35 (breedte gemeten aan de achterzijde)
    Keuken : 3.80 x 2.70 (breedte aflopend naar 2.65 m)
    Vaste Kast : 2.30 x 0.95 (lengte gemeten op vloerniveau)
    Toilet : 1.20 x 0.95

    Slaapkamer achter : 4.40 x 5.30 (breedte aflopend naar 5.20 m)
    Slaapkamer voor : 5.00 x 3.05 (breedte aflopend naar 3.00 m)
    Badkamer : 2.70 x 2.05
    Overloop : 2.15 x 2.05

    Slaapkamer achter : 4.40 x 5.30 (breedte aflopend naar 5.20 m)
    Slaapkamer voor : 5.00 x 3.05 (breedte aflopend naar 3.00 m)
    Technische ruimte/berging : 2.70 x 2.05
    Overloop : 2.15 x 2.05

    Voortuin : lengte 3 meter
    Achtertuin : 11.30 x 5.45
    Serre : 2.95 x 5.45
    Berging : 3.15 x 3.50

    Bijzonderheden woning:
    - Ruime tussenwoning met een uitgebouwde woonkamer en 4 grote slaapkamers
    - De woning is goed onderhouden is aan de binnenzijde modern afgewerkt
    - Fraai lichtinval door de grote raampartijen
    - De ramen zijn voorzien van dubbele beglazing (HR++)
    - De hardhouten kozijnen zijn in 2022 geschilderd
    - De woning is voorzien van een glasvezelaansluiting
    - Rondom de woning is veel groen met speel- en recreatiemogelijkheden (o.a. de Rietplas)
    - Diverse scholen op loopafstand
    - De dichtstbijzijnde supermarkt is gelegen op ca 5 minuten fietsen
    - Het centrum van Utrecht is binnen 12 minuten bereikbaar met het openbaar vervoer

    Bijzonderheden algemeen
    - Bouwjaar : 2002
    - Perceelsgrootte : 165 m²
    - Woonoppervlak : ca. 167 m²
    - Inhoud : ca. 540 m³
    - Electra : 9 groepen met aardlekschakelaar
    - Verwarming en warmwater : d.m.v. Warmtepomp (wisselaar 2018, eigen meters en eigendom)
    - Isolatie : dubbele beglazing (HR ++), dak-, vloer en muurisolatie

    Voor de woning is een Energielabel A+ afgegeven

    Grond: eigendom. Oplevering: in overleg.

    Interesse in dit huis? Schakel direct je eigen NVM-aankoopmakelaar in.
    Je NVM-aankoopmakelaar komt op voor jouw belang en bespaart je tijd, geld en zorgen. Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars in Houten vind je op Funda.

    Wilt u meer weten over de woning?

    info@kraaijkampmakelaars.nl
    (030) 879 77 70
    Contact
    Werk cookie voorwaarden bij