Kenmerken
  • Vraagprijs:
    € 1.095.000,-
  • Soort woonhuis:
    woonboerderij, vrijstaande woning
  • Status:
    verkocht
  • Bouw
  • Bouwjaar:
    1789
  • Woonoppervlakte:
    225 m²
  • Perceeloppervlakte:
    1195 m²
  • Inhoud:
    662 m³
  • Looydijk 73, TIENHOVEN

    Deze karakteristieke, vrijstaande woonboerderij is gelegen op een prachtige locatie met rondom veel groen en op korte afstand van Utrecht en de Loosdrechts plassen. Het pand kent haar oorsprong rond 1789, is zeer goed onderhouden en bijzonder sfeervol te noemen. Wij zijn gevraagd deze bijzondere woning met totale een oppervlakte van 225 m2 (en1195 m2 eigen grond) te verkopen en daar zijn wij als makelaar best trots op.

    Bent u daarom op zoek naar een heerlijk licht en ruime woning op een toplocatie met rondom tuin, fantastisch uitzicht op een natuurgebied, veel privacy, een luxe afwerking, een ruime woonkamer (60 m2), 2 grote slaapkamers, een keuken met veel werkruimte, een luxe badkamer, een vrijstaande gastenverblijf (met eigen voorzieningen), veel bergruimte, een lange oprit met carport en gelegen in een groene en waterrijke omgeving? Kom dan gerust kijken bij deze gemoderniseerde, rietgedekte woonboerderij in de heerlijkheid Tienhoven.

    De woning is wat verder van de weg gelegen dan de meeste huizen in de straat en is bereikbaar via de oprit van 18 meter lang. De voormalige boerderij is sinds 2010 grotendeels gemoderniseerd en is sindsdien ook goed onderhouden. Meest recent is de gehele 1e verdieping in 2022 verbouwd. Doordat de indeling ook is aangepast heb je nu vanuit de woonkamer fraai uitzicht over de weilanden. Destijds is ook veel aandacht besteed aan het isoleren van wanden. Het voorhuis, de woonkamer, de badkamer zijn voorzien van een betonnen vloer met vloerverwarming.

    Doordat de begane grond een oppervlakte heeft van meer dan 150m2 kun je de woning ook op andere manieren indelen, mocht je dit willen. Een extra slaapkamer of een hobbykamer kan met een kleine bouwkundige ingreep gerealiseerd worden (zie extra plattegrond).

    Het gastenverblijf, een volledig Tiny House, is in 2015 gerealiseerd en beschikt over een woonkamer met slaapmeubel, een keuken met inbouwapparatuur (onder andere een vaatwasmachine, een koelkast, een inductiekookplaat) en de aansluiting van de wasmachine tref je hier ook. De badkamer is gerust luxe te noemen met een ruime inloopdouche, wastafel met meubel en een vrij hangend toilet. De eigen cv ketel is hier netjes weggewerkt. Het gehele gastenverblijf heeft een oppervlakte van 36m2 en is voorzien van vloerverwarming en er is ook airconditioning aangebracht.

    De Looydijk is een mooie laan met diverse soorten bebouwingen. In de directe omgeving van de woning is veel water en dit wordt actief gebruikt om te recreëren (vissen, bootje varen, schaatsten). Tienhoven is een klein dorp in de gemeente Stichtse Vecht. In het landelijke Tienhoven is een basisschool en een actief verenigingsleven. Het dorp ligt middenin de natuur omringd door de Maarsseveense- en Loosdrechtse plassen. Maarssen-dorp ligt op ca. 5 autominuten. Tienhoven is gelegen aan een Europese wandelroute, ter plaatse ook wel Marskramerpad geheten.

    Indeling:
    Entree, ruime hal met garderobe, meterkast en geeft toegang tot een aparte toiletruimte. Via de hal is de voorkamer (ca 40m2) te bereiken. Deze is in nu gebruik als werkkamer en heeft een erker met lichtstraat en een grote kastenwand.

    Via de voorkamer kom je in de woonkamer. De woonkamer (60m2) is gerust ruim te noemen en heeft een houtkachel en openslaande deuren naar de tuin. De grote raampartijen maken de woonkamer lekker licht. De hoogte in het achterste deel van de woonkamer is 4.30 meter. Via de woonkamer is de halfopen keuken bereikbaar. De keuken is voorzien van veel apparatuur: onder andere een inductiekookplaat, oven, vaatwasser, koelkast en afzuigschouw. Door de U-opstelling van de keuken heb je veel werkruimte. De voorkamer, woonkamer en keuken zijn voorzien van een fraaie houten vloer en nette wandafwerking. Ook noemenswaardig is dat de oude balken grotendeels nog zichtbaar zijn en deze geven de woning veel sfeer.

    De woning heeft ook een zij-ingang en via de ruime hal zijn de woonkamer, de badkamer en de inpandige berging/bijkeuken bereikbaar. De badkamer is voorzien van een inloopdouche, toilet en een vaste wastafel met meubel. De wasmachineaansluiting is netjes weggewerkt in de ruimte onder de trap. Met een vaste trap is de verdieping te bereiken.

    1e verdieping:
    Speelse overloop met toegang tot de vertrekken. De grote ouderslaapkamer (14 m2) ligt aan de voorzijde van de woning en heeft een grote vaste kast. De grote dakkapel maken de slaapkamer en de overloop heerlijk licht. De tweede slaapkamer heeft ook veel glas en deze kamer heeft ook veel bergruimte in de vaste kasten. Via de overloop is het modern betegelde derde toilet bereikbaar.

    Buitenruimte:
    De woning is goed gelegen op het perceel met aan beide zijkanten een zorgvuldig aangelegde tuin met een breedte van meer dan 10 meter. Aan de achterzijde grenst de diepe achtertuin aan een natuurgebied met weilanden. Vanuit de tuin en woning heb je fantastisch uitzicht. In de hoek van de tuin is het gastenverblijf gelegen. Naast het gastenverblijf is er een grote berging.

    De toegang tot de woning is via de oprit en je kunt meerdere auto’s parkeren op eigen terrein. Je fiets kun je vellig stallen in de berging die is gelegen achter de carport.

    Voor een compleet beeld van de huidige indeling, verwijzen wij je graag door naar de bijgevoegde plattegronden. Is de interesse gewekt? Dan nemen wij graag de tijd om je de Looydijk 73 te laten zien. Een afspraak is zo gemaakt.

    Woning
    Hal : 2.80 x 1.45 (garderobe nis 0.75 x 0.85)
    Toilet : 1.85 x 1.40 (maximale afmetingen)
    Voorkamer : 6.50 x 5.62 (erker 4.15 x 0.90)
    Woonkamer : 10.50 x 5.70 (uitlopend naar 5.80)
    Keuken : 5.05 x 2.65
    Badkamer : 2.35 x 2.90
    Hal zijkant : 3.04 x 3.00
    Berging : 1.80 x 2.60

    Slaapkamer voor : 3.55 x 3.55 (breedte gemeten ter plaatse van de dakkapel)
    Vaste kast : 3.25 x 1.40 (gemeten op vloerniveau)
    Slaapkamer midden : 4.90 x 4.65 (breedte 3.50 m, gemeten op 1,50 meter hoog)
    Overloop : 2.85 x 2.85 (breedte gemeten ter plaatse van de dakkapel)
    Toilet : 1.55 x 1.75 (breedte 0.80 m, gemeten op 1,50 meter hoog)

    Gastenverblijf
    Woonkamer : 5.54 x 4.22 (breedte inclusief vaste kasten)
    Keuken : 2.75 x 2.84
    Badkamer : 2.65 x 1.42

    Tuin
    Achtertuin : 16 meter diep (gemeten tot de heg)
    Zijtuin links : 10.70 meter breed
    Zijtuin rechts : 11.70 meter breed, ca 18 meter lang

    Berging : 1.50 x 3.85
    Carport : 5.30 x 3.60

    Bijzonderheden algemeen
    - Bouwjaar : 1789 (grotendeels gerenoveerd vanaf 2010)
    - Bouwjaar gastenverblijf : 2015
    - Perceelsgrootte : 1195 m²
    - Woonoppervlakte woning : ca. 190 m²
    - Woonoppervlakte gastenverblijf : ca. 36 m2
    - Inhoud : ca. 662 m³
    - Electra : 10 groepen met aardlekschakelaar
    - Verwarming en warm water : d.m.v. centrale verwarming 2011
    - Isolatie : gevel isolatie, dakisolatie en gedeeltelijk dubbele beglazing

    Bijzonderheden woning:
    - De woning is gelegen in een groene woonomgeving met veel water
    - De woonkamer is heerlijk ruim te noemen en deze heeft een houtkachel
    - De keuken is voorzien van veel apparatuur
    - De badkamer is voorzien van een inloopdouche, 2e toilet en een wastafel
    - Het voorhuis, de woonkamer, de badkamer en het gastenverblijf zijn voorzien van vloerverwarming
    - De woning en het gastenverblijf zijn beide voorzien van airconditioning (aparte units)
    - Parkeren kan op eigen terrein of op de parkeerplaatsen vlakbij de woning
    - De verkoper is nooit woonachtig geweest in de woning en in de koopovereenkomst zal een zogenaamde “niet bewoningsclausule” worden opgenomen
    - Notaris ter keuze verkoper (Notariaat De Vecht, in Maarssen)
    - De feitelijke grenzen wijken af van de kadastrale grenzen en de makelaar kan hier meer over vertellen
    - Grond eigendom
    - Oplevering in overleg

    Interesse in dit huis? Schakel direct je eigen NVM-aankoopmakelaar in.
    Je NVM-aankoopmakelaar komt op voor jouw belang en bespaart je tijd, geld en zorgen.
    Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars in de buurt vind je op Funda

    Wilt u meer weten over de woning?

    info@kraaijkampmakelaars.nl
    (030) 879 77 70
    Contact
    Werk cookie voorwaarden bij