Kenmerken
  • Vraagprijs:
    € 595.000,-
  • Soort woonhuis:
    eengezinswoning, tussenwoning
  • Status:
    verkocht
  • Bouw
  • Bouwjaar:
    1920
  • Woonoppervlakte:
    102 m²
  • Perceeloppervlakte:
    60 m²
  • Inhoud:
    370 m³
  • Adriaanstraat 7, UTRECHT

    Op zoek naar een ruime gezinswoning (102 m2) met originele details, veel sfeer, een heerlijk lichte woonkamer, 4 goede slaapkamers, een moderne badkamer, een zonnige tuin en gelegen in een leuke en kindvriendelijke buurt? Kom dan gerust kijken bij deze goed onderhouden (voormalige 5 kamer) tussenwoning in de populaire woonwijk Buiten Wittevrouwen.

    In de woning valt verder op de grote raampartijen, de paneeldeuren, de hoge plafonds, de openslaande deuren naar de tuin en de sfeervolle uitstraling van de woning door de gekozen afwerking. De woning is grotendeels voorzien van dubbele beglazing (gedeeltelijk ook HR ++) en centrale verwarming, maar heeft ook vloerisolatie onder de woonkamer.

    De bewoner aan het woord:
    Ik heb de laatste 20 jaar met veel plezier gewoond in de wijk Buiten Wittevrouwen op de Adriaanstraat 7. Mijn voorkeur voor de wijk blijkt ook omdat ik voor de Adriaanstraat ook 20 jaar heb gewoond om de hoek, op de Pallaesstraat. De straat is rustig, de bewoners aardig. Verschillende supermarkten, AH, de Jumbo en de Ecoplaza zijn op loopafstand. Ook verschillende bakkers, cafeetjes en zelfs de HEMA zijn om de hoek. Je kunt de drukte van de binnenstad opzoeken of de rust van het Wilhelminapark opzoeken, beide op loopafstand. Ook dichtbij is een van de beste ijssalons van de wereld.

    In de wijk zijn dus gezellige cafés en restaurants maar ook diverse basisscholen. Om de hoek van de woning is een grote speeltuin waar kinderen veilig kunnen spelen. Het centrum van Utrecht met haar winkels, terrassen en restaurants ligt op enkele wandelminuten. De uitvalswegen A27 en A12 zijn goed bereikbaar en het Centraal Station bevindt zich op een paar minuten fietsen. Parkeren kan op de openbare weg, betaald of met vergunning. Vlakbij vind je verschillende winkelvoorzieningen in bijvoorbeeld de Nachtegaalstraat.

    Indeling
    Begane grond:
    Entree, hal met elektriciteit meter, garderobe en toegang tot de kelder en de woonkamer. De woonkamer en keuken hebben samen een oppervlakte van ca 27m2 met genoeg ruimte voor een goede zithoek en een ruime eettafel. Het hoge plafond en het vele glas in en rondom de openslaande deuren in de woonkamer geven deze fraai lichtinval. De keuken is gelegen aan de voorzijde en deze is voorzien een net keukenblok met enige inbouwapparatuur: onder andere een gaskookplaat met afzuigschouw. De keuken is ruim genoeg om losse apparatuur bij te plaatsen. Via de openslaande deuren in de woonkamer heb je toegang tot de tuin.

    1e verdieping:
    De overloop geeft toegang tot de twee slaapkamers op deze verdieping. De ouderslaapkamer (ca 16m2) aan de achterzijde heeft een vaste kast en een schouw. De tweede slaapkamer (ca 10 m2) is gelegen aan de voorzijde en via deze kamer is de badkamer bereikbaar. De badkamer met douchehoek, toilet, wastafel (met meubel) en de wasmachineaansluiting is modern betegeld.

    2e verdieping:
    Via de vaste trap kom je op de tweede verdieping. De grote open ruimte met fraaie houten vloer heeft een oppervlakte van meer dan 35m2. Door het raam aan de voorzijde, het dakraam en het aanbrengen van de dakkapel aan de achterzijde is ook deze verdieping lekker licht, In de vaste kasten is er extra bergruimte gecreëerd en hier tref je ook de cv opstelplaats. Met een kleine verbouwing zijn er weer 2 goede slaapkamers van te maken.

    Kelder:
    De kelder is via de hal met een vaste trap bereikbaar en heeft een oppervlakte van ca. 18m2. De kelder heeft een hoogte van 1.70 m tussen de vloerbalken. De kelder is geïsoleerd aan buitenkant.

    Tuin:
    Via de openslaande deuren in de woonkamer is de zonnige tuin (ca 22m2) bereikbaar. Deze is gelegen op het zuidoosten en hier kan je met een goed gezelschap lekker buiten zitten.

    Maten:

    Hal : 5.55 x 1.00 (breedte deels 0.95m)
    Woonkamer zitgedeelte : 3.80 x 3.80
    Woonkamer eetgedeelte : 2.55 x 1.90
    Keuken : 3.10 x 2.60
    Kelder : 6.15 x 3.80 (lengte deels 3.80m, breedte deels 1.75m, hoogte 1.55 m (tussen de vloerbalken 1,70 m)

    Slaapkamer voorzijde : 3.35 x 3.75 (lengte deels 2.20, breedte deels 1.70 m)
    Slaapkamer achterzijde : 4.80 x 3.75 (lengte deels 3.70, breedte deels 1.90 m)
    Badkamer : 2.05 x 1.90 (maximale afmetingen)
    Overloop : 1.95 x 1.70

    Tweede verdieping : 8.30 x 3.80 (lengte 9.30 gemeten op vloerniveau)

    Tuin : 5.30 x 4.15

    Bijzonderheden woning:
    - De woning is sfeervol vanwege de originele details en de gekozen afwerking
    - De kozijnen aan de achterzijde zijn een aantal jaren geleden vernieuwd
    - De vloer op de begane grond is aan de onderzijde grotendeels geïsoleerd.
    - Uitstekende bereikbaarheid met auto en openbaar vervoer
    - De dichtstbijzijnde supermarkt is gelegen op 350 meter van de woning
    - De Domtoren is gelegen op 1,2 km (4 minuten fietsen)
    - Utrecht CS is gelegen op 1,7 km (7 minuten fietsen)
    - Volgens de gemeente Utrecht kan een tweede parkeervergunning aangevraagd worden

    Bijzonderheden algemeen
    - Bouwjaar : 1920
    - Perceelsgrootte : 60 m²
    - Woonoppervlak : ca. 102 m² (exclusief 18m2 kelder)
    - Inhoud : ca. 370 m³
    - Electra : 4 groepen waarvan 3 met aardlekschakelaar
    - Verwarming en warmwater : d.m.v. CV Combiketel (2021)
    - Isolatie : grotendeels dubbele beglazing, ook gedeeltelijk HR++, (grotendeels) vloerisolatie

    Voor de woning is een Energielabel D afgegeven. Energiegebruik maart 2022 - maart 2023: 670 m3 gas en 821 kWh. (1 persoon).

    Grond eigendom. Oplevering in overleg,

    Interesse in dit huis? Schakel direct je eigen NVM-aankoopmakelaar in.
    Je NVM-aankoopmakelaar komt op voor jouw belang en bespaart je tijd, geld en zorgen.
    Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars in Utrecht vind je op Funda

    Wilt u meer weten over de woning?

    info@kraaijkampmakelaars.nl
    (030) 879 77 70
    Contact
    Werk cookie voorwaarden bij