Kenmerken
  • Vraagprijs:
    € 395.000,-
  • Status:
    verkocht
  • Bouw
  • Bouwjaar:
    1938
  • Woonoppervlakte:
    65 m²
  • Inhoud:
    240 m³
  • Kneppelhoutstraat 4, UTRECHT

    Op zoek naar een heerlijk lichte en ruime (voormalige) 4 kamer woning met veel sfeer, originele details, een praktische indeling, een heerlijk zonnige tuin (58m2) en gelegen in een rustige straat vlakbij het centrum? Kom dan gerust kijken bij deze goed onderhouden benedenwoning in de populaire wijk Nieuw Engeland.

    Opvallend in de woning zijn de paneeldeuren, het glas in loodraam in de woonkamer, de erker aan de voorzijde, een schouw, de hoge plafonds, een fraai betegelde gang en de openslaande deuren in de ruime woonkamer met de grote tuin op het westen. De afgelopen jaren is de woning keurig onderhouden. De woning is ook gerust comfortabel te noemen, mede door de aanwezige dubbele beglazing en centrale verwarming (2022).

    De Kneppelhoutstraat ligt in het gezellige Nieuw Engeland, een mooie wijk met karakteristieke woningen. Het centraal station en de bruisende binnenstad liggen op korte loop- en fietsafstand en via de Vleutenseweg ben je snel op de diverse uitvalswegen (A2/A12). Vlakbij vind je verschillende winkelvoorzieningen, bijvoorbeeld de buurtsuper, de kapper en een heerlijke bakker. Daarnaast zijn er in de directe omgeving diverse leuke restaurants en barretjes waaronder Koffie en Ik, Café West en Bij Bram, het leuke stadsstrand Soia is op 5 minuten afstand fietsen.

    Algemeen
    Het appartement maakt deel uit van een actieve Vereniging van Eigenaren met 80 woningen en 19 garages. In je eigen voortuin of de berging aan de achterzijde kun je je fiets veilig stallen.

    Indeling:
    Entree, hal/gang met toegang tot alle vertrekken. De gang is voorzien van originele wand- en vloertegels. In de gang zijn ook het toilet (met fonteintje) en de vaste kast.

    De woonkamer (29m2) bestaat uit een voorkamer met erker en een achterkamer met openslaande deuren naar de tuin. De kamers zijn beiden lekker ruim en staan nu in openverbinding met elkaar. De erker, het glas in lood en de schouw geven de woonkamer de geliefde 30-er jaren sfeer. De woonkamer is voorzien van een houtenvloer en strakke wandafwerking. Oorspronkelijk was de woonkamer in tweeën gedeeld en met een kleine verbouwing kan weer een extra kamer gecreëerd worden.

    Vanuit de achterkamer is er een doorgang naar de keuken. De half open keuken is voorzien van een net keukenblok met inbouwapparatuur: een vaatwasmachine, een 6 pits gasfornuis met oven en een koelkast. De cv ketel is netjes weggewerkt in de keuken en is in 2022 nieuw geplaatst.

    Er zijn twee slaapkamers (beide ca 8m2), één is gelegen aan de voorzijde, de tweede slaapkamer ligt aan de achterzijde en heeft openslaande deur naar de tuin. Tussen de slaapkamers in ligt de keurig betegelde badkamer met douchehoek, een wastafel en de aansluiting van de wasmachine tref je hier ook aan.

    De achtertuin (58m2) is door het formaat al een bijzondere plek. De ligging van de tuin is vrij en de zonligging is west, waardoor je tot in de avond van de zon kan genieten. De twee zonneschermen aan de achterzijde creëren schaduw als je dit wenst. Er is een stenen schuur met elektra. De schuur is handig voor je fietsen en als opslag.

    Het huis is in goede staat en grotendeels aangepast aan de wensen van deze tijd. Het betreft hier een benedenwoning met een praktische indeling op een leuke plek in Utrecht, die absoluut het bezichtigen waard is.

    Maten

    Entree/hal : 4.95 x 0.90 en 0.85 x 2.10
    Woonkamer : 8.95 x 3.25
    Woonkamer voorzijde: : 3.70 x 3.25
    Woonkamer achterzijde : 4.85 x 3.25
    Keuken : 2.85 x 1.85
    Slaapkamer achterzijde : 3.10 x 2.50 (lengte deels 3.80)
    Slaapkamer 2 : 3.95 x 1.95
    Badkamer : 1.65 x 1.50
    Toilet : 0.95 x 0.85
    Vaste kast : 1.10 x 0.85 (lengte gemeten op vloerniveau)

    Voortuin : 1.80 x 2.45 en 1.80 x 3.35
    Achtertuin : 7.25 x 8.05
    Berging : 2.10 x 2.60

    Bijzonderheden woning

    - De woning is sfeervol vanwege de originele details en de gekozen afwerking.
    - De woning heeft een strakke vloer- en nette wandafwerking.
    - De keuken beschikt over inbouwapparatuur: o.a. een vaatwasmachine.
    - De badkamer is modern betegeld.
    - De ruime tuin is gelegen op het westen.
    - Uitstekende bereikbaarheid met auto en openbaar vervoer.
    - De dichtstbijzijnde supermarkt (de buurtsuper) is gelegen op 280 meter van de woning.
    - De Domtoren is gelegen op 2,7 km (9 minuten fietsen).
    - Utrecht CS is gelegen op 1,5 km (6 minuten fietsen).
    - De VVE is bezig met verduurzamen. Er is ruimte voor 4 zonnepanelen voor dit appartement en in mei jl. is een interessepeiling gedaan voor collectieve inkoop vanuit de VvE.
    - De kruipruimte voorzien van schelpen isolatie
    - De verkoper is de afgelopen jaren niet woonachtig geweest in de woning en in de koopovereenkomst zal een zogenaamde “niet bewoningsclausule” worden opgenomen

    Bijzonderheden algemeen

    - Bouwjaar : 1938
    - Perceelgrootte vereniging : 6289 m².
    - Aandeel in de gemeenschap : 22/2174e.
    - Woonoppervlakte : ca. 65 m2.
    - Inhoud : ca. 240 m³.
    - Electra : 8 groepen met aardlekschakelaar.
    - Verwarming en warm water : d.m.v. cv-combiketel (2022).
    - Isolatie : dubbele beglazing.

    Voor de woning is een Energielabel C afgegeven. Energiegebruik mei 2022 - mei 2023: 557 m3 gas en 1.458 kWh. (2 personen).

    Actieve Vereniging van Eigenaars ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, er is een collectieve opstalverzekering. De Vve vergadert en beschikt over een MJOP en een bankrekening. De maandelijkse bijdrage aan de Vve bedraagt € 164,68

    Grond eigendom, oplevering in overleg

    Interesse in dit huis? Schakel direct je eigen NVM-aankoopmakelaar in.
    Je NVM-aankoopmakelaar komt op voor jouw belang en bespaart je tijd, geld en zorgen.
    Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars in Utrecht vind je op Funda

    Wilt u meer weten over de woning?

    info@kraaijkampmakelaars.nl
    (030) 879 77 70
    Contact
    Werk cookie voorwaarden bij