Kenmerken
 • Vraagprijs:
  € 550.000,-
 • Soort woonhuis:
  eengezinswoning, tussenwoning
 • Status:
  verkocht onder voorbehoud
 • Bouw
 • Bouwjaar:
  1920
 • Woonoppervlakte:
  126 m²
 • Perceeloppervlakte:
  114 m²
 • Inhoud:
  470 m³
 • Verkocht onder voorbehoud

  Korte Lauwerstraat 5, UTRECHT

  Op één van de mooiste plekken van het oude centrum van Utrecht, mogen wij deze karakteristieke woning verkopen. Bent u op zoek naar een heerlijk lichte en ruime woning op een toplocatie met een ruime tuin (47m2), veel sfeer en authentieke details, een heerlijke woonkamer, een eetkeuken, drie ruime slaapkamers, veel bergruimte en gelegen binnen de singel? Kom dan gerust kijken bij deze bijzondere 3-laagse woning, in de buurt bekend als “De Wiite Raef”.

  De laatste bewoonster heeft meer dan 40 jaar met veel plezier gewoond in het huis. Er is wel sprake van achterstallig onderhoud en wij denken dat dat de volgende eigenaar de woning ook grotendeels zal willen moderniseren. De woning is gelegen op een perceel van 114 m2 (eigen grond).

  De circa 80 meter lange straat is gelegen tussen de Breedstraat en de Lange Lauwerstraat. Uit archeologische opgravingen blijkt dat er al vroeg in de geschiedenis bedrijvigheid was in de buurt, waar een houten gebouw is ontdekt dat dateert uit de tweede helft van de elfde eeuw. In de latere middeleeuwen werd de buurt bewoond door de broeders van de Lauwersgilde, waar de straat dan ook vermoedelijk naar vernoemd is. De Lauwers waren verantwoordelijk voor de oude Lauwerstoren, die achter het Predikherenkerkhof lag. Andere bronnen geven weer aan dat deze (middeleeuwse) straat vroeger de Corte Loyerstraet heette. Wat zeker is dat de woning is gelegen op een geweldige locatie in de oude binnenstad van Utrecht, met alle stadse voorzieningen op loopafstand inclusief het Centraal Station. De winkels, trendy restaurants, de singel maken het voor jong en oud een zeer aantrekkelijke en geliefde plek om te wonen.

  Een auto is eigenlijk niet nodig. Goed om te weten dat u als bewoner een parkeervergunning kunt aanvragen. Er zijn in de binnenstad ook diverse mogelijkheden om de wachttijd voor de vergunning te overbruggen.

  De indeling is als volgt:

  Begane grond:
  Entree met meterkast, trapopgang naar de verdieping, gang met toilet en toegang tot de eetkeuken. De woonkamer heeft naast hoge plafonds, een speelse indeling met een deels afgescheiden voorgedeelte. De woonkamer heeft goede afmetingen en ook veel sfeer door de aanwezige schouw en de aanwezige vaste kasten. De keuken is voorzien van een eenvoudig keukenblok met enige losse apparatuur. De vaste kasten geven de keuken lekker veel bergruimte, altijd handig!

  Eerste verdieping:
  Overloop met toegang tot de slaapkamers. Beide slaapkamers hebben een goede afmeting (23m2 en 18 m2) en hoge plafonds. Via de achterste slaapkamer is het balkon bereikbaar. De voorste slaapkamer is voorzien van een schouw met haard en geeft via een vaste trap toegang tot de 2e verdieping.

  Tweede verdieping:
  Overloop met cv opstelplaats en toegang tot de vertrekken. De ruime zolderkamer (vloeroppervlakte ca 20m2) is voorzien van een tweetal kleine dakkapellen. De badkamer is voorzien van een ligbad, een wastafel, het tweede toilet en de wasmachine aansluiting tref je hier ook aan.

  Kelder
  Onder de begane grondvloer zijn funderingsgewelven zichtbaar van het huis. Deze lijken te duiden op de aanwezigheid van een kelder. Omdat de ruimte volgestort is met puin zijn de afmetingen niet goed te zien.

  Tuin:
  De achtertuin is heeft een goede oppervlakte (47m2) en diepte, zeker vergeleken de meeste andere woningen in de buurt.

  Maten:
  Entree/Hal : 9.40 x 1.10 (breedte deels 0.90 m)
  Woonkamer : 9.40 x 3.60
  Woonkamer voorzijde : 3.60 x 3.60
  Woonkamer achterzijde : 5.80 x 3.60 (lengte deels 5.00 m)
  Keuken : 3.15 x 2.15 (breedte aflopend)
  Toilet : 1.40 x 0.85

  Overloop : 2.00 x 1.80
  Slaapkamer voor : 3.60 x 5.20 (maximale afmetingen)
  Slaapkamer achter : 4.75 x 5.10 (maximale afmetingen)

  Overloop : 1.60 x 5.15
  Badkamer : 3.25 x 3.65
  Zolderkamer : 4.45 x 4.65 (lengte 3,80 m gemeten op 1,5 meter hoogte)
  (breedte 2e verdieping gemeten op vloer niveau, breedte ca. 2.85 gemeten op 1,5 meter hoogte).

  Tuin : 9.85 x 4.85 en 4.30 x 1.70 (zie plattegrond)

  Aanvullende informatie:

  Korte Lauwerstraat 5 en 3A waren tot 1957 van dezelfde eigenaar. Er waren destijds diverse doorgangen tussen de woningen en de plek van de afgesloten doorgangen zijn nog gedeeltelijk zichtbaar.

  Voor een compleet beeld van de huidige indeling, verwijzen wij u graag door naar de bijgevoegde plattegronden. De genoemde maten zijn een indicatie van de afmetingen van de betreffende ruimten. Omdat het een oude woning betreft zijn de muren in de woning niet helemaal recht en er zijn er (kleine) afwijkingen van de genoemde maten gemeten.

  De verkopers hebben het verkochte nooit zelf feitelijk gebruikt (erfenis) en daarom kunnen de verkopers kijkers niet informeren over eigenschappen respectievelijk gebreken aan het verkochte waarvan de verkopers op de hoogte zou kunnen zijn geweest als zij het verkochte zelf feitelijk wel hadden gebruikt. Om de bezoekers van de woning toch vooraf zo goed mogelijk te informeren hebben de verkopers de woning al bouwkundig laten keuren. De conclusie van de bouwkundige is dat de woning veel achterstallig ouderhoud heeft en compleet gemoderniseerd dient te worden. In woning is ook asbest verdacht materiaal geconstateerd (benoemd in de rapportage). De bouwkundige rapportage zal voorafgaand aan de bezichtiging worden toegestuurd aan belangstellenden. De in het rapport genoemd bedrag is hoger dan € 200.000,-, en dat is exclusief de afwerking van de wanden, vloeren en plafonds.

  De feitelijke grenzen wijken af van de kadastrale grenzen en de makelaar kan hier meer over vertellen.

  Is de interesse gewekt? Dan nemen wij graag de tijd om u de Korte Lauwerstraat 5 eens te laten zien. Een afspraak is zo gemaakt.

  Bijzonderheden woning:
  - De woning heeft een goede afmeting, hoge plafonds en is gelegen op een prachtige locatie in het centrum
  - De woning is bouwkundig gekeurd vanwege het achterstallig onderhoud en dient geheel gemoderniseerd te worden, deze keuring is ter inzage.
  - De heerlijke achtertuin is heeft een goede afmeting.
  - Het centrum van Utrecht is aangewezen als beschermd stadsgezicht
  - Diverse winkels, restaurants en andere stade voorzieningen zijn op korte afstand
  - De dichtstbije supermarkt is gelegen op 150m afstand
  - Station Utrecht Centraal is gelegen op 800 m (5 minuten fietsen)
  - De Dom is gelegen op 700 m
  - De verkopers zijn nooit woonachtig geweest in de woning en in de koopovereenkomst zal een zogenaamde “niet bewoningsclausule” worden opgenomen in combinatie met een ouderdomsclausule (zoals vermeld aan het einde van de brochure)

  Bijzonderheden algemeen
  - Bouwjaar : 1920 volgens BAG, funderingsgewelven waarschijnlijk ouder
  - Perceelsgrootte : 114 m²
  - Woonoppervlakte : ca. 126 m² (inclusief 2e verdieping gemeten op 1,5m hoogte)
  - Inhoud : ca. 470 m³
  - Electra : 4 groepen deels met aardlekschakelaar
  - Verwarming : d.m.v. CV Combiketel, haard en gaskachel
  - Warm water : d.m.v. CV Combiketel en geiser

  Grond: eigendom.

  De binnenstad van Utrecht is aangewezen als beschermd stadsgezicht in de zin van de Erfgoedwet.

  Oplevering in overleg

  Interesse in dit huis? Schakel direct uw eigen NVM-aankoopmakelaar in.
  Uw NVM-aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen.
  Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars in Utrecht vindt u op Funda

  Wilt u meer weten over de woning?

  info@kraaijkampmakelaars.nl
  (030) 879 77 70
  Contact
  Werk cookie voorwaarden bij