Kenmerken
  • Vraagprijs:
    € 500.000,-
  • Status:
    verkocht
  • Bouw
  • Bouwjaar:
    1942
  • Woonoppervlakte:
    91 m²
  • Inhoud:
    335 m³
  • Oudenoord 353, UTRECHT

    Op zoek naar een heerlijk lichte en gemoderniseerde 5-kamer woning met, strakke wand- en vloerafwerking, veel sfeer en originele details, een ruime woonkamer (met en suite), een keuken met genoeg ruimte voor apparatuur, een moderne badkamer, een praktische indeling, een heerlijke tuin van ca 60m2, vlakbij het centrum en toch nabij uitvalswegen? Kom dan gerust kijken bij deze uitstekend onderhouden benedenwoning in de wijk Pijlsweerd gelegen direct tegen de binnenstad aan.

    Opvallend in de woning zijn verder de ruime woonkamer en suite (inclusief vaste kast en goedwerkende schuifdeuren), de paneeldeuren (met glas-in-Lood raampjes), de fraaie schouwen, hoge plafonds en de 3 goede slaapkamers. De woning is grotendeels voorzien van dubbele beglazing en is aangesloten op de stadsverwarming.

    Het appartement is gelegen tegen het stadscentrum van Utrecht aan. Al vanaf de 16e eeuw wordt er hier langs De Vecht gewoond en gewerkt. In de directe omgeving liggen diverse winkels waaronder een AH voor de dagelijkse boodschappen. Op loopafstand zijn ook leuke horeca gelegenheden te vinden zoals restaurant Blij en ijssalon Il Mulino. De wijk is prima bereikbaar met openbaar vervoer, de aansluiting op diverse snelwegen is aan deze kant van Utrecht uitstekend. De wijk kenmerkt zich ook door diverse nieuwbouwprojecten waarvan Zijdebalen het meest in het oog springt.

    Algemeen
    Het appartement maakt deel uit van een kleinschalige Vereniging van Eigenaren met 6 appartementen, bestaande uit twee beneden- en vier bovenwoningen.

    Indeling:
    Entree, de keurig afgewerkte vestibule (hal) met glas-in-lood deur geeft toegang tot de gang. Via de gang met (vrij hangend) toilet, zijn de voorkamer, de achterkamer, de 3 slaapkamers, de badkamer en de keuken bereikbaar. De woonkamer en suite (32m2) heeft genoeg ruimte voor een goede zithoek en een ruime eettafel. De “en suite” geeft de woonkamer ook de geliefde sfeer, door de aanwezigheid van de originele glas-in lood deuren, een vaste kast en twee natuurstenen schouwen. Vanuit de achterkamer is er een doorgang naar de keuken en kom je via de deur in de tuin.

    De dichte keuken met fraaie granito vloer heeft een keukenblok met een composiet aanrechtblad en een uitstraling die past bij de woning. De keuken is ook voorzien van losse apparatuur waaronder een breed fornuis met oven. De vaatwasser, wasmachine en de koel/vriezer combinatie zijn geplaatst in de bijkeuken.

    De ouder slaapkamer (16m2) is gelegen aan de achterzijde en deze heeft een grote ombouwkast en een extra deur naar de tuin. De andere slaapkamers (beiden ca 6m2) zijn gelegen aan de voorzijde van de woning. De fraai betegelde badkamer met inloopdouche en dubbele wastafel is gerust luxe te noemen.

    Tuin
    De achtertuin is gelegen op het oosten en vanwege de inrichting en omvang van de tuin kun je een groot deel van de dag kiezen of je gaat zitten in een zonnig- of schaduwrijk plekje. De ruime berging is ook bereikbaar via een achterom die is afgesloten.

    Maten:
    Vestibule (hal) : 2.55 x 1.10 (breedte deels 1.00)
    Gang : 2.75 x 2.85
    Woonkamer voorzijde : 5.50 x 3.35 (lengte inclusief erker)
    Woonkamer achterzijde : 4.35 x 3.35
    Keuken : 3.25 x 1.75
    Bijkeuken : 1.35 x 1.85
    Slaapkamer 1 : 4.55 x 3.40
    Slaapkamer 2 : 3.25 x 1.75 (breedte deels 1.65)
    Slaapkamer 3 : 3.25 x 2.30 (lengte deels 1.80 m en breedte deels 1.55m)
    Badkamer : 3.35 x 1.05
    Toilet : 1.20 x 0.95

    Tuin : 8.20 x 9.00 (lengte deels 6.25)
    Berging : 2.00 x 3.60

    Bijzonderheden woning:

    - De woning is gemoderniseerd met behoud van originele details
    - De gehele woning is voorzien van strakke wand- en vloerafwerking
    - De woonkamer heeft de originele ‘en suite’ indeling
    - De moderne badkamer is gerust luxe te noemen
    - In de bijkeuken heb je voldoende ruimte voor losse apparatuur
    - De tuin (ca 60m2) is gelegen op het oosten
    - De woning heeft een ruime berging in de tuin
    - Uitstekende bereikbaarheid met auto en openbaar vervoer
    - De dichtstbijzijnde supermarkt is gelegen op 400 meter van de woning
    - De Domtoren is gelegen op 1,7 km

    Bijzonderheden algemeen

    - Bouwjaar : 1942
    - Perceelsgrootte vereniging : 414 m²
    - Aandeel in de gemeenschap : 2/10e
    - Woonoppervlak : ca 91 m²
    - Inhoud : ca. 335 m³
    - Verwarming en warmwater : stadsverwarming
    - Isolatie : grotendeels dubbele beglazing
    - Electra : 9 groepen waarvan 4 met aardlekschakelaar

    Voor de woning is Energielabel C afgegeven. In 2022 is er het volgende aan warmte en stroom verbruikt: stadverwarming: 15 GJ, stroom: 1612 kWh

    Servicekosten woning € 75,-. De vereniging van eigenaars is ingeschreven bij de kamer van koophandel, er is een collectieve opstalverzekering, er is een MJOP, er wordt vergaderd en de VvE heeft een bankrekening

    Grond eigendom, oplevering: in overleg.

    Interesse in dit huis? Schakel direct je eigen NVM-aankoopmakelaar in.
    Je NVM-aankoopmakelaar komt op voor jouw belang en bespaart je tijd, geld en zorgen.
    Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars in Utrecht vind je op Funda

    Wilt u meer weten over de woning?

    info@kraaijkampmakelaars.nl
    (030) 879 77 70
    Contact
    Werk cookie voorwaarden bij