Kenmerken
  • Vraagprijs:
    € 275.000,-
  • Status:
    verkocht onder voorbehoud
  • Bouw
  • Bouwjaar:
    1960
  • Woonoppervlakte:
    48 m²
  • Inhoud:
    155 m³
  • Verkocht onder voorbehoud

    Rauwenhofflaan 206, UTRECHT

    Op zoek naar een heerlijk licht appartement met een nette afwerking, een moderne keuken met apparatuur (o.a. vaatwasmachine), een badkamer met ruime douchehoek, een zonnig balkon, een ligging op de bovenste etage met een schitterend uitzicht over de omgeving en op korte afstand van het centrum en winkels? Kom dan gerust kijken bij dit leuke 2 kamer appartement gelegen in de wijk Tuindorp.

    Opvallend aan de woning zijn de indeling en de grote raampartijen. De woning is in het verleden door een architect bewoond en hij heeft een appartement gecreëerd met een loftachtig gevoel. Het appartement is ook heerlijk licht door het doorzoneffect en de grote ramen. De grote schuifwand maakt het eenvoudig om de slaapkamer van de keuken af te scheiden als dit wenselijk is. De woning heeft een nette wandafwerking en de woonkamer, keuken, slaapkamer en gang zijn voorzien van dezelfde parketvloer. De vereniging van eigenaars heeft plannen om het gebouw verder te verduurzamen waardoor het wooncomfort nog meer verhoogd zal worden.

    De bewoonster heeft het volgende met ons gedeeld:

    "Ik heb altijd heerlijk gewoond op de bovenste verdieping van het appartementen complex. Met mooi weer kon ik fijn studeren op het balkonnetje. Aan de galerij zijde had ik een prachtig uitzicht over de jaren "30 woningen van de wijk Tuindorp en kon ik genieten van de zonsondergang. Met de fiets was ik binnen 15 minuten op de Uithof en binnen 8 minuten fietste ik naar het centrum."

    De populaire wijk Tuindorp Oost, gelegen op korte afstand van het bruisende stadscentrum van Utrecht biedt allerlei voorzieningen in de directe omgeving. Het winkelcentrum De Gaard (met een grote Albert Heijn, Hema en diverse speciaalzaken), goed openbaar vervoer en een uitstekende verbinding met de verschillende uitvalswegen maken het voor jong en oud een zeer aantrekkelijke en geliefde wijk om in te wonen.

    Algemeen
    Het appartement maakt deel uit van een actieve Vereniging van Eigenaars met 112 appartementen met bergingen. Rondom het gebouw zijn voldoende parkeerplaatsen en in je eigen berging op de begane grond kun je je fiets veilig binnen zetten. De aanwezigheid van een lift is wel zo prettig.

    Indeling
    Via een ruime hal met garderobe kom je binnen in het appartement. De gang is ruim genoeg om er een paar kasten te plaatsen. De gang geeft ook toegang tot alle vertrekken.

    Vanuit de lichte woonkamer (18m2) heb je leuk uitzicht over de omgeving. De woonkamer heeft een goede zithoek en er is voldoende plek voor een eettafel. De open indeling geeft de woonkamer een heerlijk ruimtelijk gevoel. De moderne keuken heeft ruimte voor (losse) apparatuur, zoals een gaskookplaat, een vaatwasser, een oven en een koelkast. Door de indeling van de keuken heb je veel werkruimte: handig als je van koken houdt.

    Het appartement heeft een grote slaapkamer (ca 13,5 m2) en deze is gelegen aan de achterzijde van het gebouw. De ruime schuifwand geeft (zoals eerder genoemd) de mogelijkheid om de slaapkamer af te sluiten van de keuken. De geheel betegelde badkamer is voorzien van een douchehoek, het toilet en een wastafel. De aansluiting voor de wasmachine tref je hier ook.

    Via de woonkamer kun je het balkon bereiken en hier kun je van de zon en het uitzicht genieten. Vanaf het balkon is de Dom ook goed zichtbaar.

    Maten:
    Hal : 1.75 x 1.55
    Gang : 3.10 x 1.55
    Woonkamer : 3.60 x 5.05
    Keuken : 2.20 x 1.50 (lengte keukenblok 2.80m)
    Slaapkamer : 4.00 x 3.40
    Badkamer : 1.70 x 1.50

    Balkon : 1.25 x 1.70
    Berging in de onderbouw : 2.30 x 1.75

    Bijzonderheden woning:
    - De open indeling geeft het appartement een loftachtig gevoel
    - De gang biedt de mogelijkheid voor (veel) kastruimte
    - Je kunt lekker van de zon en het uitzicht genieten op het balkon
    - Uitstekende bereikbaarheid met auto en openbaar vervoer
    - De dichtstbijzijnde supermarkt is gelegen op 290 m van de woning
    - De Domtoren is gelegen op 2,4 km (9 minuten fietsen)
    - Utrecht CS is gelegen op 2,7 km (12 minuten fietsen)

    Verduurzaming van het gebouw
    De vereniging van eigenaars heeft recentelijk besloten de kozijnen aan de voor- en achterzijde te vervangen door kunststof kozijnen en goed isolerend glas (ten minste HR++). Het dak is ook recentelijk extra geïsoleerd en vernieuwd. Ook zijn voorbereidingen getroffen voor de aanleg van zonnepanelen. De vereniging heeft het bedrag van de gevelrenovatie al gereserveerd, deels door een geldlening van het warmtefonds. Het energielabel zal dus na het gereedkomen van de werkzaamheden veel beter zijn dan het huidige label (G).

    Bijzonderheden algemeen
    - Bouwjaar : 1960
    - Perceelsgrootte vereniging : 917 m²
    - Aandeel in de gemeenschap : 1/112
    - Woonoppervlak : ca. 48 m²
    - Inhoud : ca. 155 m³
    - Verwarming : d.m.v. Blokverwarming
    - Warm water : d.m.v. boiler (huur ca. € 15,- per maand)
    - Elektra : 3 groepen met aardlekschakelaar

    Grond eigendom, Oplevering in overleg, Actieve vereniging van eigenaren. De bijdrage aan de Vve is € 282,99 per maand (inclusief water), voorschot verwarming € 50,- per maand.

    Interesse in dit huis? Schakel direct je eigen NVM-aankoopmakelaar in.
    Je NVM-aankoopmakelaar komt op voor jouw belang en bespaart je tijd, geld en zorgen.
    Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars in Utrecht vind je op Funda

    Wilt u meer weten over de woning?

    info@kraaijkampmakelaars.nl
    (030) 879 77 70
    Contact
    Werk cookie voorwaarden bij