Kenmerken
  • Vraagprijs:
    € 625.000,-
  • Soort woonhuis:
    eengezinswoning, tussenwoning
  • Status:
    verkocht onder voorbehoud
  • Bouw
  • Bouwjaar:
    1934
  • Woonoppervlakte:
    105 m²
  • Perceeloppervlakte:
    105 m²
  • Inhoud:
    393 m³
  • Verkocht onder voorbehoud

    Rijnlaan 236, UTRECHT

    Op zoek naar een keurig onderhouden 30-er jaren woonhuis met veel sfeer, originele details, een doorzonwoonkamer, meerdere goede slaapkamers, nette wand- en vloerafwerking, een luxe keuken met veel inbouwapparatuur, een moderne badkamer (o.a. met ligbad en tweede toilet), en een heerlijke achtertuin met achterom? Kom dan gerust kijken bij deze 5 kamer tussenwoning gelegen in het brede en groene deel van de Rijnlaan, in het populaire en kindvriendelijke Rivierenwijk.

    De woning onderscheidt zich in het aanzicht dankzij de mooie topgevel met balkon van de andere woningen. De grote raampartijen, de hoge plafonds, de paneeldeuren, de fraaie houten vloeren en de openslaande deuren naar de tuin zijn enkele andere kenmerken van deze woning die een bezichtiging de moeite waard maken. De woning is ook gerust comfortabel te noemen, mede door de aanwezige dubbele beglazing, (deels HR++) en de vloer-, muur- en dakisolatie. De 7 zonnepanelen zijn in 2024 geplaatst.

    Veel voorzieningen zijn op loopafstand zoals het openbaar vervoer (o.a. Station Vaartsche Rijn), winkelcentrum ‘Smaragdplein’ en ‘Hart van Hoograven’, diverse basisscholen, kinderdagverblijven, BSO’s, speeltuinen en sportverenigingen. Op vijf minuten fietsen vind je allerlei leuke horecagelegenheden zoals de ‘Watertoren Utrecht’, ‘Op Zuid’ en ‘Klein Berlijn’. Na ongeveer zes minuten fietsen zit je op het terras van het Ledig Erf, kijk je een film in het Louis Hartlooper Complex of kun je winkelen in de sfeervolle Twijnstraat of Oude Gracht. Met de auto ben je binnen vijf minuten op A27, A28, A12 of A2.

    Indeling:
    Entree, vestibule (hal) met origineel tegelwerk en garderobe, gang met vaste kast (met meters), modern betegeld toilet en trapopgang. De lichte en ruime doorzonwoonkamer (ca 26 m2) heeft genoeg ruimte voor een goede zithoek en een lange eettafel. De erker, de aanwezige glas in lood raampjes, de paneel deur en de openslaande deuren naar de tuin geven de woonkamer de geliefde sfeer die je zoekt in een dertiger jaren woning. De half open keuken is voorzien een modern keukenblok met een natuurstenen aanrechtblad en veel apparatuur: onder andere fornuis met 6 pits gaskookplaat en een ruime oven, een vaatwasmachine, een afzuigkap. De bijkeuken geeft extra ruimte voor apparatuur en hier tref je de inbouwkoelkast, een combimagnetron en de aansluiting voor de wasmachine. De woonkamer, keuken en bijkeuken zijn lekker licht vanwege de grote raampartijen. De openslaande deuren in de woonkamer en de deur in de bijkeuken geven toegang tot de achtertuin.

    1e verdieping:
    Overloop met toegang tot de vertrekken. De verdieping heeft 3 slaapkamers. De ouderslaapkamer (ca 11 m2) is gelegen aan de achterzijde. De andere twee slaapkamers (ca 10 m2 en ca. 4m2) zijn gelegen aan de voorzijde. De grote slaapkamer aan de voorzijde heeft een klein balkon en de twee grootste slaapkamers hebben een vaste kast. De kleinste slaapkamer wordt vaak gebruikt als babykamer, werkkamer, kastenkamer. De badkamer is enkele jaren geleden gemoderniseerd en is voorzien van modern tegelwerk, een ligbad (met douche), het tweede toilet en een wastafel voor 2 personen. Via de afgesloten trap op de overloop is de tweede verdieping bereikbaar.

    2e verdieping:
    Deze verdieping is op een speelse wijze verdeeld, met plaats voor een slaap- en werkplek. Doordat de woning aan de achterzijde een grote dakkapel heeft is verdieping lekker licht en heeft het een goede afmeting. De verdieping heeft veel bergruimte in de vaste kasten, de kleine vliering en achter de knieschotten aan de voor- en achterzijde. De cv combiketel is netjes weggewerkt in een van de vaste kasten er is ook een wastafel aanwezig op deze verdieping.

    Tuin:
    De tuin is onder andere bereikbaar via de openslaande deuren in de woonkamer en is fraai aangelegd. De heerlijke achtertuin (ca. 45 m2 inclusief de berging) met achterom is gelegen op het oosten. Vanwege de ligging en de diepte van de tuin kun je een groot deel van de dag kiezen of je gaat zitten in een zonnig- of schaduwrijk plekje. De berging is voorzien van elektra en de tuin is deels overkapt waardoor je in de zomer toch buiten kunt blijven zitten tijdens een buitje.

    Bijzonderheden algemeen:
    - De woning is goed onderhouden en heeft een moderne afwerking
    - De begane grond en eerste verdieping zijn voorzien van mooie houten vloeren
    - Parkeren kan direct voor de deur (ook 2e auto is mogelijk) met vergunning op de openbare weg
    - De ligging van de woning is dus uniek en zeer centraal
    - De tuin is fraai aangelegd en geeft veel privacy
    - Er zijn diverse originele details aanwezig zoals glas in lood raampjes en paneel deuren
    - Diverse winkels, restaurants zijn op korte afstand
    - De dichtstbijzijnde supermarkt is gelegen op 650 meter van de woning
    - De Jutfaseweg wordt op korte termijn een fietsstraat, waar de auto te gast is
    - Het Ledig Erf is gelegen op 1,8 km afstand (6 minuten fietsen)
    - Station Vaartsche Rijn is gelegen op 1,5 km (5 minuten fietsen)
    - Utrecht CS is gelegen op 3,2 km (10 minuten fietsen)
    - Uitstekende bereikbaarheid met auto en openbaar vervoer

    Bijzonderheden woning

    - Bouwjaar : 1934
    - Perceelsgrootte : 105 m²
    - Woonoppervlak : ca. 105 m²
    - Inhoud : ca. 393 m³
    - Electra : 6 groepen deels met aardlekschakelaar
    - Verwarming en warm water : d.m.v. cv combi ketel (2017)
    - Glasvezel : aansluiting aanwezig
    - Energielabel : B
    - zonnepanalen : 7 stuks, de panelen zijn 435 Wp en ze zijn geplaatst in 2024
    - Isolatie : dubbele beglazing (ook deels HR ++), vloer isolatie, spouwmuurisolatie en dakisolatie

    Grond eigendom. Oplevering in overleg

    Interesse in dit huis? Schakel direct je eigen NVM-aankoopmakelaar in.
    Je NVM-aankoopmakelaar komt op voor jouw belang en bespaart je tijd, geld en zorgen.
    Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars in Utrecht vind je op Funda

    Wilt u meer weten over de woning?

    info@kraaijkampmakelaars.nl
    (030) 879 77 70
    Contact
    Werk cookie voorwaarden bij