Kenmerken
  • Vraagprijs:
    € 649.000,-
  • Soort woonhuis:
    eengezinswoning, twee onder een kapwoning
  • Status:
    beschikbaar
  • Bouw
  • Bouwjaar:
    1946
  • Woonoppervlakte:
    134 m²
  • Perceeloppervlakte:
    150 m²
  • Inhoud:
    480 m³
  • Utrechtsestraatweg 33, WOERDEN

    Op zoek naar sfeervol woonhuis, met een ruime woonkamer, een aparte keuken (met veel inbouw apparatuur en extra zithoek), 5 slaapkamers, een ruime badkamer (o.a. met ligbad en aparte douche), een gashaard, airconditioning, veel bergruimte, een kelder, goede buitenruimte, een parkeerplaats op eigen terrein en een ligging aan het water? Kom dan gerust kijken bij deze goed onderhouden twee onder een kapwoning met 6 kamers en gelegen nabij het oude centrum.

    De woning heeft een sfeervolle uitstraling door de gekozen architectuur met onder andere een deels teruglopende zijgevel, een erker, overhangende goten en de ronde raampjes. Opvallend in de woning zijn verder de speels ingedeelde verdiepingen (onder architectuur verbouwd), waardoor de woning in totaal 5 slaapkamers heeft maar ook veel bergruimte. De woning heeft 3 woonlagen en heeft een gebruiksoppervlakte van ca.157m2 (woonoppervlakte ca.134 m2). De woning is gelegen op een perceel van 150 m2 (eigen grond).

    De grote raampartijen, de hoge plafonds, de sfeervolle vloer- en wandafwerking en de grote ouderslaapkamer met inloopkast zijn andere kenmerken van deze woning die een bezichtiging de moeite waard maken. De huidige eigenaren hebben het dak laten isoleren en muur- en vloerisolatie laten aanbrengen. Voor het aanbrengen van deze isolatie was al Energielabel C afgegeven. De woning is 2 jaar geleden nog geschilderd.

    De Utrechtsestraatweg is een breed opgezette straat nabij het oude centrum van Woerden en het fraaie Brediusbos. Aan de achterzijde van de woning loopt de `Nes` het oude jaagpad langs de Oude Rijn. Veel voorzieningen zijn op loopafstand zoals het station, de winkels in het centrum, diverse basisscholen, kinderopvang en sportverenigingen. Op korte afstand vind je allerlei leuke horecagelegenheden. Met de auto ben je snel op de A12. Parkeren voor de deur is gratis, maar kan ook op eigen terrein.

    Indeling:
    Entree, ruime hal met garderobe, toilet en trapopgang. Het eerste wat in de woonkamer opvalt is de ruimte. De woonkamer en keuken hebben samen een oppervlakte van ca 55 m2) De sfeervolle woonkamer is voorzien van een fraaie PVC vloer, een gashaard, nette wandafwerking en grote raampartijen. De woonkamer is zo ingedeeld dat je aan de voorzijde een goede zithoek hebt en aan de achterzijde is er een ruim eetgedeelte met een doorloop richting de keuken. De voormalige garage is in het verleden omgebouwd naar woonruimte (met vloerverwarming) en daar tref je nu de keuken met een extra zithoek. De keuken is voorzien een natuurstenen aanrechtblad en veel inbouwapparatuur: onder andere een vaatwasser, een inductiekookplaat, een afzuigschouw, een oven met magnetronfunctie en een inbouwkoelkast. Naast de extra zithoek heeft de ruimte ook een vide (ca 6m2), die in het midden een hoogte heeft van 1,85 meter. De stahoge kelder (ca 5m2) is bereikbaar via de woonkamer.

    1e verdieping:
    Overloop met tweede toilet geeft toegang tot de vertrekken. De verdieping heeft in principe 3 slaapkamers. De ruime ouderslaapkamer is gelegen aan de voorzijde en heeft een inloopkast en geeft ook toegang tot het kleine balkon aan de zijkant van de woning. De tweede slaapkamer is gelegen naast de ouderslaapkamer en deze kamers kunnen door middel van een schuifdeuren systeem van elkaar gescheiden worden. De derde slaapkamer is gelegen aan de achterzijde wordt nu gebruikt als werkkamer. De badkamer met vloerverwarming is voorzien van lichtgekleurd tegelwerk en heeft een aparte douchehoek, een ligbad en een dubbele wastafel met meubel. De wasapparatuur is netjes weggewerkt in een nis in de badkamer. Het balkon aan de achterzijde grenst aan de badkamer. Via de trap op de overloop is de tweede verdieping bereikbaar.

    2e verdieping:
    Deze verdieping heeft 2 slaapkamers. Doordat de woning aan beide kanten een dakkapel heeft, zijn de kamers van een goede afmeting en lekker licht. De cv combiketel is netjes weggewerkt in de vaste kast. De verdieping heeft veel bergruimte in de diverse vaste kasten en achter de schotten.

    Tuin:
    De tuin is bereikbaar via de schuifpui in de woonkamer en de keukendeur. De heerlijke achtertuin (ca. 23 m2) met achterom is gelegen op het noordwesten, met in de zomer een heerlijke middag en avondzon. De bergruimte achter de keuken is bereikbaar via de tuin.

    De ruime voortuin geeft veel privacy in de woning. Tegen de tuinkamer aan is een extra zithoek gecreëerd die op een slimme manier afgescheiden kan worden.

    De eigenaren hebben een persoonlijk verhaal over het wonen in deze woning gedeeld via: utrechtsestraatweg33-1.nl (download de brochure en klik op de link als het via deze site niet mogelijk is).

    Maten:
    Hal : 1.25 x 0.95 en 2.40 x 2.25
    Toilet : 0.95 x 0.95
    Woonkamer : 8.85 x 4.15 (deels breed 2.75 m, 4.00 m en 5.45 m, zie plattegrond)
    Keuken : 6.30 x 3.05 (breedte deels 2.75 m, lengte is inclusief zitgedeelte)
    Kelder : 2.05 x 2.40 (hoogte 2.00 m)

    Slaapkamer voor : 5.00 x 3.30 (lengte aflopend naar 3.70 m, zie plattegrond)
    Slaapkamer voor : 2.25 x 2.20 (afgescheiden breedte oplopend naar 3.10 m, zie plattegrond)
    Slaapkamer achter : 2.00 x 2.95
    Badkamer : 2.85 x 2.25 (zie plattegrond)
    Overloop : 2.30x 2.15 (breedte oplopend naar 2.95 m)
    Toilet : 0.65 x 0.95
    Balkon achterzijde : 0.90 x 2.85
    Balkon zijkant : 1.60 x 0.80

    Zolderkamer voor : 3.15 x 4.15 (maximale afmetingen, lengte deels 2.40 m, gemeten op
    vloerniveau (1.35 m op 1,50 m hoogte, zie ook plattegrond)
    Zolderkamer achter : 3.85 x 2.90 (maximale afmetingen zie ook plattegrond)
    Overloop : 2.60 x 1.90
    Vaste kast voorzijde : 1.80 x 0.90 (lengte gemeten op vloerniveau)
    Bergruimte achterzijde : 1.75 x 2.25 (lengte gemeten op vloerniveau)

    Voortuin : 5.30 x 4.30
    Zijtuin : 12.00 x 4.40 (deels breed 3.20)
    Achtertuin : 4.70 x 5.00
    Berging in achtertuin : 1.55 x 3.40 (maximale afmetingen)

    Bijzonderheden woning:
    - De woning heeft een sfeervolle uitstraling en is onder architectuur verbouwd
    - De woning heeft lekker veel woonruimte op de begane grond
    - De keuken is voorzien van veel inbouw apparatuur
    - De ruime badkamer heeft een ligbad, aparte douchehoek en een dubbele wastafel met meubel
    - Het huis is in 2021 aan de buitenzijde geschilderd
    - Diverse winkels, supermarkten en restaurants zijn op korte afstand gelegen
    - Station Woerden is gelegen op minder dan 500 m
    - Uitstekende bereikbaarheid met auto en openbaar vervoer
    - Parkeren kan op eigen terrein en in de straat is gratis parkeergelegenheid

    Bijzonderheden algemeen
    - Bouwjaar : 1946
    - Perceel grootte : 150 m²
    - Gebruiksoppervlakte : ca. 157m2 (inclusief kelder, vide en oppervlakte lager dan 1,5 m hoog)
    - Woonoppervlakte : ca. 134m2
    - Inhoud : ca. 480m3
    - Electra : 11 groepen deels met aardlekschakelaar
    - Verwarming : CV Combiketel (2013)
    - Warm water : Cv combi ketel en een close-in boiler voor in de keuken
    - Klimaat : airconditioning in de woonkamer en op de eerste verdieping
    - Isolatie : dak-, vloer- en muurisolatie, grotendeels dubbele beglazing

    Grond is eigendom. Een klein gedeelte van de achtertuin wordt (om niet) gehuurd van de gemeente. De gemeente heeft ook toestemming gegeven dat een deel van de berging naar achteren uitgebouwd mocht worden.

    Diverse buren hebben achter hun woning een bootje liggen in de Oude Rijn, uiteraard heb je hier wel een vergunning voor nodig. De Oude Rijn is een deel van de waterverbinding tussen Utrecht en Leiden.

    oplevering in overleg

    Interesse in dit huis? Schakel direct je eigen NVM-aankoopmakelaar in.
    Je NVM-aankoopmakelaar komt op voor jouw belang en bespaart je tijd, geld en zorgen.
    Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars in Woerden vind je op Funda

    Wilt u meer weten over de woning?

    info@kraaijkampmakelaars.nl
    (030) 879 77 70
    Contact
    Werk cookie voorwaarden bij